Як діяти, якщо на орендованому автомобілі потрапити в ДТП

Оренда автомобіля – зручна і корисна послуга. Дозволяє за лічені хвилини отримати у своє розпорядження комфортабельний автомобіль. Однак, що робити, якщо потрапив у ДТП на орендованій машині. Таке питання виникає не в момент укладання договору, а вже за фактом неприємну ситуацію на дорозі. Багато губляться, починають панікувати, не знають, що робити.

Хто компенсує збитки

Навіть найбільш досвідчені й уважні водії не застраховані від проблем на дорозі, так як існують і інші учасники дорожнього руху. Даний факт розуміють і в компанії ЛеоКар, тому всі автомобілі застраховані. Однак завжди існують нюанси.

Якщо аварії сталася з вини іншого учасника руху, то переживати зовсім не про що. Зв’язуємося з представниками компанії і повідомляємо про аварію. Також чекаємо оформлення ДТП.

Інша справа, якщо аварії сталося з вини орендаря. Тут можуть бути варіанти. Розбив орендовану машину з-за поганих погодних умов або неуважність, оформляємо спокійно дорожньо-транспортна пригода. Більшу частину витрат на ремонт покриє страховка, що доведеться доплатити і орендарю.

Якщо аварія сталася в результаті водіння в нетверезому вигляді, приготуйтеся повністю оплатити ремонт. Страхова компанія гарантовано відмовить у компенсації.

Як діяти на місці аварії

Якщо орендований автомобіль потрапив в ДТП, необхідно діяти згідно з поточними правилами дорожнього руху:

  • включити аварійний сигнал,
  • надати допомогу постраждалим,
  • викликати співробітників поліції,
  • повідомити компанії про те, що трапилося,
  • дочекатися повного оформлення ДТП,
  • весь пакет документів передати орендодавцю.

Аварія повинна бути оформлена офіційно, з дотриманням всіх правил. В іншому випадку страхова компанія відмовить у компенсації.

Ряд важливих моментів

Щоб з орендованою машиною не виникло проблем, варто дотримуватися деяких правил:

  • на етапі оформлення оренди обов’язково вивчаємо договір, цікавимося, що робити, якщо сталася поломка або аварія,
  • дивимося на франшизу,
  • оглядаємо автомобіль на предмет дрібних пошкоджень, подряпин і інших дефектів,
  • якщо сталася ДТП, фотографуємо наслідки,
  • після здачі, обов’язково беремо папір, що підтверджує, що повернули машину в ідеальному стані.

Власники автомобілів, які регулярно оформляють страховку, прекрасно знають, що таке франшиза. Вона дозволяє заощадити на покупці поліса, але в разі ДТП ремонт частково доведеться платити зі своєї кишені. Сума в кожному випадку різна, все залежить від умов страхування. Якщо ви хочете змінити транспорт – то рекоендуємо розглянути магазин де можна на офіційному сайті. Відповідно, обов’язково цікавимося про франшизу на стадії оформлення оренди. Навіть якщо орендована машина потрапила в аварію, потрібно не панікувати, а повністю контролювати ситуацію. ДТП має бути правильно зафіксовано.  Зроблені фотоматеріали допоможуть вирішити спірні ситуації, якщо такі виникнуть.  Крім того, співпрацювати потрібно з надійною компанією.  У ЛеоКар всі клієнти отримують всі необхідну допомогу, тому така неприємна ситуація, як ДТП проходить для них з мінімальними наслідками.

X

Замовити дзвінок

Передзвоніть мені
Ми з Вами зв'яжемося